Geld bijverdienen vanuit je luie stoel, hoe pak je dat aan?

Iedereen heeft wel eens gehoord van manieren om thuis geld te verdienen, helaas zijn er echter veel websites en bedrijven die maar al te graag mensen uitbuiten of geen eerlijke beloningen geven voor hun thuiswerkers. Hoe herken je een eerlijke aanbieder en wat moet je precies doen om vanuit huis geld te kunnen verdienen? 

In dit artikel geven we jou de tips om aan de slag te gaan om thuis geld (bij) te kunnen verdienen en zetten we betrouwbare websites op een rijtje.

Verschillende manieren van thuiswerken
Op het internet kan je veel manieren vinden om wat bij te verdienen vanuit huis, denk bijvoorbeeld aan het inpakken van goederen, het opnemen van video's of geluidsfragmenten of het verkopen van een bepaald product. Dit soort programma's zullen wij je niet aanraden omdat er vaak een bedrag betaald moet worden om te kunnen starten en/of er zijn speciale vaardigheden of apparatuur nodig.

Wat is de makkelijkste en veiligste manier om bij te verdienen?
Een makkelijke manier om te starten met verdienen is door het invullen van online enquêtes en vragenlijsten. Er zijn namelijk een hoop bedrijven die graag jouw mening horen over bijvoorbeeld hun product of dienst maar bijvoorbeeld ook goede doelen of de overheid kunnen jouw mening vragen over actuele zaken. 

Hoe werkt het?
Bij dit soort programma's verdien je meestal een bepaald bedrag per enquête of vragenlijst, als je dus wat uurtjes vrij hebt en meerdere afrond dan kan je een leuk bedrag bijverdienen. Let wel dat de voorwaarden per aanbieder verschillen, lees dus goed hoe de beloningen werken en wat je precies moet doen. Je kunt jezelf natuurlijk ook bij meerdere programma's aanmelden.

Welke programma's zijn er?
Er zijn online veel van dit soort websites te vinden, wij zetten de meest populaire en met de hoogste beloningen voor je op een rijtje:

gfk

Dit is één van de meest bekende onderzoekspanels van Nederland en heel Europa. Bij GfK verdien je makkelijk punten door overzichtelijke vragenlijsten in te vullen. Elke maand komen er vele nieuwe enquêtes bij en je kunt zelf kiezen aan welke je wel of niet mee zou willen doen.

Plus- en minpunten

 • Zéér veel nieuwe onderzoeken die niet al te lang duren
 • Betrouwbaar bedrijf met goede recensies
 • De verdiensten worden uitbetaald in cadeaukaarten

Ons oordeel

Lid worden van het GfK panel is simpel en je kan al vrij snel redelijk wat punten verdienen. Wij vinden het ook positief dat de enquêtes niet te lang duren. Je kan alleen uitbetaald worden in cadeaukaarten, maar deze zijn wel vaak voor grote winkels zoals Bol.com, en bijvoorbeeld Delhaize. Wil je dus sparen voor leuke cadeaukaarten zonder al te veel tijd er in te steken? Dan raden wij je aan GfK eens te proberen! Meld je gratis aan via onderstaande knop en je kan direct beginnen.

Bij Opinieland krijg je betaald voor jouw mening, of beter gezegd om jouw mening over bedrijven en hun diensten te geven. 

Plus- en minpunten

 • Veel mogelijkheden om saldo te verdienen
 • Internationaal bedrijf met leuke beloningen
 • Vaak kun je alleen cadeaukaarten verdienen

Ons oordeel

Dit panel is zeker een interessante optie, omdat het doel van de panel/vragenlijsten net even iets anders is. Door jouw eerlijke mening te geven kan je vrij snel leuke beloningen verdienen, wij raden je deze optie van harte aan als je wilt sparen voor leuke gratis cadeaukaarten. Meld je gratis aan via onderstaande knop en je kan direct beginnen.

Toluna

Één van onze favoriete panels is Toluna, een zéér grote enquête website met veel vragenlijsten om aan mee te doen. De vergoedingen zijn goed en ze hebben zelfs een app zodat je op je telefoon vragenlijsten kunt invullen.

Plus- en minpunten

 • Elke dag nieuwe enquêtes en vragenlijsten
 • Hoge vergoedingen die direct bijgeschreven worden
 • Soms kun je niet met alle vragenlijsten meedoen

Ons oordeel

Toluna is een fijne website met veel mogelijkheden om extra geld bij te verdienen. Als je eens in de zoveel tijd een paar uur enquêtes invult dan lopen de verdiensten goed op. Het beste: je kan uitbetaald worden in cash (vanaf 30 euro) maar ook in cadeaukaarten. 
Meld je gratis aan via onderstaande knop om gelijk te beginnen en geld te verdienen.

logo_jouw_mening

Met meer dan 3 miljoen leden over de wereld is dit geen kleine speler, sinds 2004 kun je bij Jouw Mening (of Votre Opinion) terecht om online geld te verdienen. 

Plus- en minpunten

 • Een waaier aan onderwerpen zoals milieu en politiek
 • Soms zoeken ze ook producttesters
 • Niet altijd evenveel enquêtes beschikbaar

Ons oordeel

Het is zeker de moeite waard om Jouw Mening te proberen aangezien een account maken makkelijk en snel is. Het feit dat je je mening kan geven over actuele zaken en nieuwe producten spreekt ons wel aan, zo heb je echt invloed ergens op. En je krijgt ook nog eens leuke vergoedingen. 
Meld je gratis aan via onderstaande knop om gelijk te beginnen en geld te verdienen.

I-Say van Ipsos is een groot internationaal platform voor panels en enquêtes. Zij bestaan al sinds 1975 en behoren tot de 3 grootste onderzoeksbedrijven ter wereld. 

Plus- en minpunten

 • Korte enquêtes over verschillende onderwerpen
 • Goede vergoedingen in verhouding met andere panels
 • De beloningen krijg je direct gestort (in punten)

Ons oordeel

I-Say is een fijn platform om leuke beloningen te verdienen. Wij vinden wel dat er soms erg weinig enquêtes beschikbaar zijn. Het is daarnaast ook jammer dat je alleen in waardebonnen uitbetaald kunt worden. De beloningen zijn dan wel weer vrij goed en je kan allerlei verschillende bonnen bestellen.
Meld je gratis aan via onderstaande knop om gelijk te beginnen en snel jouw geschenk te kiezen.

Dit waren de meest populaire online panels om geld mee te verdienen. Wij raden je aan de volgende tips in acht te houden:

 • - Meld je aan bij meerdere panels, zo kun je extra veel verdienen
 • - Stel duidelijke doelen voor jezelf om je tijd in te delen
 • - Neem ook af en toe een pauze
 • - Meld je aan bij de programma's via bovenstaande knoppen om direct op de juiste pagina terecht te komen

Wij willen nog wel meegeven dat je niet direct rijk zult worden met online panels. Als je het af en toe doet, kun je best makkelijk genoeg verdienen om eens lekker uit eten te gaan. 

Steek je er elke dag tijd in en meld je je aan bij alle panels? Dan schatten wij dat je inkomsten tussen de 500 euro en 1000 euro op maandbasis zouden kunnen zijn, op basis van onze ervaring en online recensies. Dit ligt natuurlijk geheel aan de tijd die je er in steekt en hoeveel vragenlijsten er op het moment beschikbaar zijn.

Hopelijk heb je zo inspiratie opgedaan om ook extra te verdienen.

Veel succes!

Lotte

Ontvang elke dag de leukste samples en promoties.

Testbee home

Op zoek naar gratis samples?

Over Testbee

Onze redacteurs en redactrices updaten deze website dagelijks met de nieuwste gratis samples,  promoties, wedstrijden en kortingscodes van heel Nederland.